Termeni,conditii si politica de confidentialitate

Termeni,conditii si politica de confidentialitate

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE www.giugiuphotobox.ro

Site-ul www.GIUGIUPHOTOBOX.ro este proprietatea GIUGIU BOX SRL, numita in continuare „GIUGIU PHOTOBOX”. Acest document stabileste termenii si conditiile in care puteti utiliza site-ul www.GIUGIU PHOTOBOX.ro, numit generic in continuare si „site-ul”. Email contact: INFO@GIUGIU PHOTOBOX.RO

Accesul si utilizarea site-ului www.GIUGIU PHOTOBOX.ro se face sub autoritatea acestor reguli, in termenii si conditiile de mai jos. Utilizarea site-ului, logarea si accesul la servicii presupune implicit acceptarea acestor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.

1. ACCES
Scopul permis pentru utilizarea acestui site este obtinerea de informatii online. Orice utilizare in alte scopuri decat acesta nu este permisa.

Pentru a obtine acces la site, si deci la serviciile si informatiile puse la dispozitie prin el, trebuie sa obtineti acces la World Wide Web, direct sau cu ajutorul altor dispozitive prin care se pot accesa servicii Internet, platind orice taxa asociata cu acest acces. In plus, trebuie sa aveti la dispozitie tot echipamentul necesar pentru a realiza aceasta conexiune la World Wide Web, inclusiv un computer si un modem sau alt echipament de acces.

GIUGIU PHOTOBOX nu isi asuma responsabilitatea pentru securitatea acestui site sau a liniei dvs. de comunicare cu acesta.

Prin termenul „utilizator” al acestui site se intelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa acest site.

2. DREPTURI DE AUTOR, MARCA SI PROPRIETATE INTELECTUALA
GIUGIU PHOTOBOX ofera acces liber la site-ul www.GIUGIUPHOTOBOX.ro si va autorizeaza sa vizualizati, imprimati si sa transmiteti informatii existente pe site doar in scopuri personale, noncomerciale.

Toate drepturile patrimoniale de autor pentru informatiile existente pe acest site sunt detinute de GIUGIU PHOTOBOX sau de partenerii sai. Niciun material editorial (text) de pe acest site (produs de angajati, colaboratori sau afiliati ai GIUGIU PHOTOBOX) nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara permisiunea anterioara explicita, prin acord scris cu GIUGIU PHOTOBOX sau partenerii sai. Aceasta regula se aplica si in cazul materialelor editoriale de tip video sau audio, produse de catre GIUGIU PHOTOBOX si expuse pe site.

Continutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente pe site sunt protejate de legea dreptului de autor si sunt proprietatea GIUGIU PHOTOBOX sau a clientilor sai.

In cazul continutului reclamelor afisate pe site, GIUGIU PHOTOBOX nu isi asuma responsabilitatea pentru acesta. Materialele publicitare difuzate pe site apartin creatorilor acestora, drepturile si responsabilitatea juridica pentru acestea revenind autorilor lor. Acestea pot fi preluate si publicate, fara permisiunea GIUGIU PHOTOBOX, respectand legile in vigoare.

Reclamele publicate in site sunt submise pe adresele de e-mail ale GIUGIU PHOTOBOX de catre autorii sau beneficiarii acestora, de catre terti care colaboreaza cu acestia sau de utilizatori. Prin urmare, exista posibilitatea ca intre reclamele publicate in site sa se strecoare materiale ce incalca legile in vigoare. Daca in calitate de utilizator remarcati pe site continut care incalca legile in vigoare va rugam sa ne semnalati pentru a il putea inlatura urgent. GIUGIU PHOTOBOX va demara de urgenta masuri care sa inlature continutul ilicit.

Este interzisa crearea de legaturi cu site-ul www.GIUGIU PHOTOBOX.ro ale altor site-uri, sau invers, fara un acord prealabil, scris al GIUGIU PHOTOBOX. In situatiile in care acest lucru se intampla fara acordul scris explicit al GIUGIU PHOTOBOX, acesta nu isi asuma responsabilitatea pentru site-urile neafiliate cu care site-ul www.GIUGIU PHOTOBOX.ro ar putea fi legat, pentru materialele postate pe acest site de catre alte persoane decat cele autorizate de GIUGIU PHOTOBOX si isi rezerva dreptul de solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare orice actiune de acest tip, care nu are acordul sau prealabil.

GIUGIU PHOTOBOX sau terte parti pot furniza autorizat, prin intermediul site-ului, legaturi („link”-uri) catre alte pagini sau resurse World Wide Web. GIUGIU PHOTOBOX nu garanteaza, nu este si nu poate fi facut responsabil in niciun fel de disponibilitatea acestora, de forma, continutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective. GIUGIU PHOTOBOX nu va fi responsabil sau pasibil de a plati despagubiri, direct sau indirect, pentru orice paguba sau pierdere cauzata sau presupusa a fi fost cauzata de sau in legatura cu folosirea sau increderea in informatiile, continutul, bunurile sau serviciile puse la dispozitie de site-urile respective.

Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea unei parti a serviciilor, accesul sau folosirea serviciilor sau informatiilor puse la dispozitie de GIUGIU PHOTOBOX prin intermediul site-ului intr-un mod care violeaza legislatia romaneasca sau internationala in materie de drept de autor si proprietate intelectuala, implica raspunderea civila sau penala pentru astfel de actiuni.

GIUGIU PHOTOBOX isi rezerva dreptul de a impiedica prin orice mijloace accesarea si utilizarea acestui site daca exista dovada ca scopul este distrugerea sau alterarea site-lui, a continutului sau securitatii acestuia sau incercarea de a ataca sau discredita GIUGIU PHOTOBOX sau partenerii sai, produsele, serviciile si angajatii acestora si de a de solicita sanctionarea conform legislatiei in vigoare a persoanelor implicate.

Orice eventual litigiu in legatura cu acest site este de competenta instantelor de drept comun din Romania.

3. REGULI DE UTILIZARE:

Nu sunt permise:
-copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau pastrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor si informatiilor existente pe acest site, asupra carora GIUGIU PHOTOBOX detine in exclusivitate toate drepturile de autor;

·         incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop;

·         incercarea de a scana, sonda sau a testa vulnerabilitatea oricarui sistem din reteaua GIUGIU PHOTOBOX sau a retelei GIUGIU PHOTOBOX sau accesarea oricaror servere sau servicii din reteaua GIUGIU PHOTOBOX care nu sunt publice, fara autorizatie;

·         incercarea de a interveni in functionarea serverelor de hosting sau in reteaua GIUGIU PHOTOBOX prin orice mijloace, inclusiv atacarea acestora prin „flooding” sau „DOS”.

·         folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale („spamming”) sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.
Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala. GIUGIU PHOTOBOX va investiga faptele care implica asemenea incalcari, cooperand cu autoritatile pentru prevenirea sau impiedicarea unor astfel de incalcari.

4. DISPONIBILITATEA SERVICIULUI
GIUGIU PHOTOBOX isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestui site, cu sau fara o notificare prealabila.

GIUGIU PHOTOBOX nu este raspunzator fata de utilizator, orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.

GIUGIU PHOTOBOX poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a site-ului. Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin inscriere in acest site si nu au caracter retroactiv.

5. ABSOLVIREA DE RASPUNDERE
Acceptand sa utilizati acest site, declarati in mod expres si implicit ca intelegeti ca sunteti de acord cu urmatoarele:

utilizarea site-ului se face pe propria raspundere. GIUGIU PHOTOBOX se absolva in mod expres de toate raspunderile de orice fel, exprimate direct sau indirect, inclusiv, dar nu limitat la, garantiile indirecte de vanzare sau conformitate cu specificatiile pentru un anume scop.

GIUGIU PHOTOBOX nu ofera nici o garantie ca:
·         informatiile vor implini toate cerintele dumneavoastra

·         serviciile vor fi neintrerupte, la timp, sigure sau fara erori, rezultatele ce se vor putea obtine din folosirea informatiilor site-ului vor fi corecte sau de incredere,

·         calitatea oricaror produse, servicii, informatii sau altor materiale cumparate sau obtinute de dumneavoastra prin intermediul site-ului, va satisface toate cerintele

·         orice eroare de program va fi corectata.

Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate sistemelor de calcul sau retelei de pe care acceseaza site-ul sau de orice alte pierderi de date, care ar putea fi rezultatul descarcarii de informatii si servicii din continutului site-ului.

Niciun sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de la site-ul GIUGIU PHOTOBOX sau prin intermediul serviciilor site-ului, nu constituie o garantie, daca nu este stipulata expres in Termenii si conditiile de utilizare.

6. LIMITAREA RASPUNDERII
GIUGIU PHOTOBOX nu va fi raspunzator pentru niciun fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau incomensurabile (chiar daca GIUGIU PHOTOBOX a fost informata anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

·         utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor site-ului;

·         costul procurarii de bunuri sau servicii complementare rezultand din orice bunuri, date, informatii sau servicii achizitionate sau obtinute, mesaje primite, tranzactii incepute prin/ de pe site-ul GIUGIU PHOTOBOX;

·         acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului;

·         declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului;

·         orice alta problema legata de serviciile site-ului.

Daca se considera ca orice material pus la dispozitie pe site, postat de GIUGIU PHOTOBOX, de catre terti sau utilizatori, violeaza drepturile de autor sau orice alte legi in vigoare, este necesara semnalarea acestei situatii la adresa info@giugiuphotobox.ro

Pentru sectiunile site-ului care pot cuprinde opinii ale cititorilor, raspunderea asupra continutului opiniilor revine in intregime autorilor acestora. GIUGIU PHOTOBOX isi rezerva dreptul de a nu face publice acele opinii care contravin termenilor si conditiilor de utilizare sau pe care le considera daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.

Acest site este oferit in aceasta forma fara alte garantii. GIUGIU PHOTOBOX nu este si nu poate fi facut responsabil pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale acestui site sau ale continutului sau.

7. CONFIDENTIALITATE SI INFORMATII PERSONALE
Informatiile personale puse la dispozitia site-ului GIUGIU PHOTOBOX pentru a putea primi sau utiliza unele servicii sunt protejate in conditiile legii Legea 677/2001.

Prin completarea campurilor din formularele de inregistrare on-line utilizatorii sunt de acord ca datele personale pe care le inregistreaza sa intre in baza de date GIUGIU PHOTOBOX si sa primeasca mesaje cu privire la cu privire la produse si servicii, promotii, concursuri sau orice alte actiuni editoriale si de marketing desfasurate in viitor de catre GIUGIU PHOTOBOX si de partenerii sai agreati.

In curand dupa completarea formularului de inregistrare, utilizatorul are la dispozitie un cont pentru utilizarea serviciilor. Utilizatorul este in intregime responsabil pentru pastrarea confidentialitatii asupra parolei asociate accesului la serviciile www.GIUGIU PHOTOBOX.ro, conditionate de logare.

Utilizatorul este in intregime responsabil de toate informatiile care sunt facute publice din contul sau. In cazul accesarii neautorizate a contului de catre terte persoane, GIUGIU PHOTOBOX nu isi asuma nicio responsabilitate fata de consectintele care pot aparea.

La solicitarea explicita a utilizatorului adresata la inf@giugiuphotobox.ro, GIUGIU PHOTOBOX se obliga sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau transforme in date anonime si sa inceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, in mod gratuit, datele personale conform dispozitiilor Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

GIUGIU PHOTOBOX se obliga sa nu faca publica adresa de e-mail a utilizatorilor si sa nu o dezvaluie unei terte parti, daca aceasta nu se afla intre partenerii agreati in mod expres, in afara cazului in care acest lucru este necesar pentru a respecta legea si/sau procedurile judiciare.

GIUGIU PHOTOBOX nu raspunde de atacurile avand ca scop furtul sau vandalismul si care ar putea conduce la dezvaluirea sau compromiterea datelor.

GIUGIU PHOTOBOX nu-si asuma niciun fel de responsabilitate pentru situatiile in care utilizatorul isi publica adresa sau orice alte date personale, din proprie initiativa, intr-un mesaj public, pe oricare dintre paginile GIUGIU PHOTOBOX.

Politica site-ului www.GIUGIU PHOTOBOX.ro este de a nu accepta sau de a nu lua in consideratie materialele nesolicitate. Daca utilizatorii site-ului trimit astfel de materiale, GIUGIU PHOTOBOX isi rezerva dreptul de a considera aceste materiale neconfidentiale si lipsite de protectia drepturilor personale sau de proprietate. Astfel de materiale si drepturi devin proprietatea GIUGIU PHOTOBOX, libera de orice pretentii emise de o persoana sau un grup de persoane, putand fi utilizate in orice scop de catre GIUGIU PHOTOBOX, fara fara obligatia de a acorda compensantii pentru utilizarea lor.

Identitatea utilizatorilor nu va fi dezvaluita in cazul in care, prin informatiile postate, acestia ar putea fi pusi pericol. La inregistrare, utilizatorii au posibilitatea sa aleaga numele de utilizator (username) si parola (password). Utilizatorii accepta sa nu imprumute niciodata parola (password) unui alt utilizator, pentru propria protectie si pentru validitatea informatiilor transmise. De asemenea, accepta sa nu utilizeze niciodata parola altui membru pentru a posta mesaje.

www.GIUGIU PHOTOBOX.ro foloseste „cookies” pentru a identifica utilizatorii. Acestea nu contin niciun fel de date personale ale utilizatorului si nu prezinta risc in cazul in care sunt interceptate de terte parti. Daca browser-ul este configurat sa nu le accepte, anumite pagini pot sa nu functioneze partial sau in totalitate.

Pe site-ul www.GIUGIU PHOTOBOX.ro pot fi prezente reclame si/sau legaturi catre pagini ale unor terte parti, inclusiv parteneri, furnizori de publicitate sau sponsori. Informatiile furnizate unor pagini externe nu se afla sub controlul GIUGIU PHOTOBOX si orice publicare a unor date personale pe alte pagini de pe Internet se face pe propriul risc.

GIUGIU PHOTOBOX isi rezerva dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli in orice moment. Orice modificare va fi facuta publica in aceasta pagina si va intra efectiv in vigoare din momentul postarii ei pe site.

II. REGULI SI CONDITII DE PARTICIPARE la sectiunea de comentarii:

Utilizarea site-ului www.GIUGIU PHOTOBOX.ro, sau postarea de comentarii presupun implicit acceptarea de catre utilizatori a urmatorilor termeni si conditii, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora:

1. Este interzisa postarea materialelor abuzive, vulgare, scrise cu ura sau cu resentimente fata de un alt membru al site-ului, care sa contina amenintari sau sa violeze intimitatea, viata privata a cuiva sau care incalca legea.

2. Este interzisa postarea materialelor pentru care utilizatorii nu detin drepturile legale de autor (copyright) sau nu au incuviintarea proprietarului pentru a utiliza materialul.

3. Sunt interzise spamul, invazia de mesaje, reclama, scrisorile in lant, schemele piramidale si orice alte solicitari de acest tip.

4. Sunt interzise mesajele cu caracter xenofob sau rasist mesajele obscene si orice linkuri catre site-uri cu caracter pornografic

5. Mesajele postate nu sunt monitorizate in fiecare secunda si, in consecinta, GIUGIU PHOTOBOX nu isi asuma responsabilitatea pentru continutul lor.

6. GIUGIU PHOTOBOX nu ofera garantii pentru lipsa de acuratete, pentru mesajele incomplete, nefolositoare sau pentru orice informatii prezentate. Mesajele exprima punctele de vedere ale autorului, nu punctele de vedere ale GIUGIU PHOTOBOX.

7. GIUGIU PHOTOBOX isi rezerva dreptul de a sterge continutul discutabil, intr-un timp rezonabil, iar daca se considera necesar va fi interzis accesul utilizatorului respectiv. Acesta va fi un proces manual, astfel incat nu va fi posibila sa stergerea sau modficarea mesajelor instantaneu.

Avertisment: utilizatorul este singurul responsabil de continutul mesajelor si isi asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate, cu exceptia mesajelor trimise direct moderatorului sau administratorului.

8. Utilizatorul trebuie sa ia in considerare ca, ori de cate ori posteaza un mesaj, adresa sa de IP este inregistrata pentru cazul in care se va interzice accesul la site-ul GIUGIU PHOTOBOX (sau va fi contactat providerul de servicii Internet). Acesta masura va fi luata numai in cazul constatarii unei violari grave a acestei intelegeri.

9. Administratorii site-ului isi rezerva dreptul de a sterge orice mesaj si de a interzice accesul la comentarii pe site-ul GIUGIU PHOTOBOX oricarui utilizator care nu se supune acestor conditii.

Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal

GiuGiu Box  / Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerinţelor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi a Legii nr.67/2001, GIUGIU BOX S.R.L. (,,GIUGIU PHOTOBOX’’) si francizatii/firmele partenere sai care administrează date cu caracter personal, o fac în scopuri legitime, în condiţii de siguranţă, cu respectarea principiilor menţionate în continuare.

Cine suntem

GIUGIU BOX SRL este o companie inregistrata in Romania avand sediul social in Sat Dumbravita, Comuna Dumbravita, Strada PIERSICULUI nr. 32, CAM 1- Birou, Ap. 2, Judet Timis inregistrata la  Registrul Comertului cu nr. J35/2896/21.10.2016, avand Codul unic de Inregistrare 36662220.

Este necesar sa ne furnizati datele dumneavoastra, intrucât acestea sunt indispensabile prelucrarii. In cazul in care nu sunteti de acord cu prelucrarea, consecinta este aceea ca nu veti putea beneficia de serviciile noastre. Pentru scopuri de marketing, promovare si respectiv prestare a serviciilor, vom prelucra email-ul, numele si/sau prenumele, telefonul, date de facturare si de corespondenta.
Legalitate şi transparenţă: Datele cu caracter personal sunt prelucrate cu bună-credinţă şi în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.
Scop bine determinat: Datele cu caracter personal sunt colectate numai în scopuri bine determinate, explicite şi legitime, adecvate, pertinente şi neexcesive prin raportare la scopul în care sunt colectate şi ulterior prelucrate.
Securitate: Măsurile tehnice şi organizatorice de securitate a datelor cu caracter personal sunt stabilite astfel încât să asigure un nivel adecvat de securitate a datelor cu caracter personal procesate, în ceea ce priveşte distrugerea accidentală sau ilegală, pierderea, modificarea, dezvăluirea sau accesului neautorizat.

Prin completarea câmpurilor din formularele de cerere on-line utilizatorii sunt de acord, în mod expres şi neechivoc, ca datele personale pe care le înregistrează să fie stocate în baza de date GIUGIU PHOTOBOX şi să primească mesaje cu privire la produse şi servicii, promoţii, concursuri sau orice alte acţiuni editoriale şi de marketing desfăşurate în viitor de către GIUGIU PHOTOBOX şi de partenerii săi agreaţi. Comunicarii de la care se pot dezabona in orice moment.
Astfel, GIUGIU PHOTOBOX poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletter şi poate trimite felicitări, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.
GIUGIU PHOTOBOX aduce la cunoştiinţa utilizatorilor faptul că le sunt garante urmatoarele drepturi prevăzute de legislaţia în vigoare:
– dreptul de a fi informat;
– dreptul de acces la date;
– dreptul de rectificare;
– dreptul de ştergere;
– dreptul de a restricţiona procesarea;
– dreptul la portabilitatea datelor;
– dreptul la obiecţii;
– dreptul de a se adresa justiţiei în caz de încălcare a drepturilor sale garantate;

La solicitarea explicită a utilizatorului transmisă la adresa de e-mail info@giugiuphotobox.ro sau pe baza unei cereri scrise expediate la adresa GIUGIU BOXB S.R.L., Sat Dumbravita, Comuna Dumbravita, Strada PIERSICULUI nr. 32, CAM 1- Birou, Ap. 2, Judet Timis, GIUGIU PHOTOBOX se obligă să rectifice, actualizeze, şteargă sau să înceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, în mod gratuit.
GIUGIU PHOTOBOX certifică faptul că îndeplineşte cerinţele minime de securiate a datelor cu caracter personal şi se supune următoarelor reguli generale privind prelucrarea lor:
– utlizează metode şi tehnologii de securitate, împreună cu politici aplicate salariaţilor şi procedurilor de lucru, pentru a proteja datele cu caracter personal;
– contractele de muncă ale angajaţilor care prelucrează date cu caracter personal cuprind clauză de confidenţialitate;
– personalul GIUGIU PHOTOBOX este instruit în ceea ce priveşte securitatea și confidenţialitatea datelor cu caracter personal;
– accesul la computerele ce conţin date cu caracter personal este restricţionat prin cont şi parola;

Politica privind utilizarea cookie-urilor GiuGiu Photobox  / Politica privind utilizarea cookie-urilor

 1. Politica de utilizare Cookie-uri
  Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web operate GIUGIU BOX SRL cu sediul social in Sat Dumbravita, Comuna Dumbravita, Strada PIERSICULUI nr. 32, CAM 1- Birou, Ap. 2, Judet Timis (denumita in continuare GIUGIU PHOTOBOX).
 2. Ce sunt Cookie-urile?
  Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).
 3. La ce sunt folosite Cookie-urile?
  Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intrun mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile GIUGIU PHOTOBOX pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: – preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.
 4. Ce Cookie-uri folosim?
  Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.
 5. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?
  O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:
 • Cookie-uri de performanta a site-ului
 • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
 • Cookie-uri pentru geotargetting
 • Cookie-uri de inregistrare
 • Cookie-uri pentru publicitate
 • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate
 1. Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

 1. Stergerea Cookie-urilor
  In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.
 2. De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?
  Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.
  Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.
  Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):
 • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.
 • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.
 • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
 • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
 • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
 • Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.
 1. Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookie-urile nu sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.
Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:
Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.
Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.
Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.
Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookie-urilor:

 • Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
 • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelorpersonale de acces.
 • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
 • Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.
Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat.
Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.
Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.
Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistrat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.
Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “Ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari
Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:
http://www.youronlinechoices.com/ro/